Wednesday, February 29, 2012

Memang patut pun ustaz ni dipukulNota: Kalau dipukul, mesti ada kecederaan. Teknik, mendakwa dipukul tanpa kecederaan atau kecederaan yang dibuat-buat ni memang 'kepakaran' pembangkang. Malah pelajar pro-pembangkang (geng Adam Adli dan Safuan Anang) juga menggunakan teknik yang sama ketika langgar pintu kaca untuk tawan klinik depan UPSI. Malah ada yang diberitakan sudah nazak dipukul, patah rahang, rusuk dan berterabur gigi, tapi bila diperiksa, tak nampak pula kecederaan seperti yang didakwa. Jadi eloklah Badrul dibawa bukti-bukti bahawa dia dipukul. Pendapat saya la, kalau kena pada mana-mana suami pun memang patut pun ustaz ni dipukul. 

Dakwaan Samseng 20 orang pukul Badrolamin Hanya Satu Pembohongan - Suami Watiwani

Dakwaan Badrolamin kononnya dia dipukul oleh samseng seramai 20 orang hanyalah satu pembohongan untuk mengelakkan dia daripada didakwa berkhalwat.

Buktinya apabila JAIP mengambil dan memeraiksa CCTV yang dipasang oleh pihak pengurusan hotel Swiss Garden mendapati tidak ada kelibat 20 orang samseng seperti yang didakwa oleh Badrolamin.
Menurut suami Watiwani dia tidak pernah membawa orang untuk memukul Badrolamin sebaliknya dia merayu agar Badrolamin 'memulangkan' isteri dan anaknya yang berumur 3 tahun supaya dapat dibawa pulang dengan selamat. Malangnya rayuannya tidak diendahkan oleh Badrolamin yang 'menyimpan' isteri dan anaknya dalam bilik hotel yang disewanya.


Lalu beliau menghubungi pihak penguatkuasan JAIP untuk membuat tindakan lanjut.
Menurut suami Wati yang berumur 28 tahun isteri sengaja membawa anaknya yang berumur 3 tahun bersama ke dalam bilik Badrolamin supaya mengelakkan daripada disyaki berkhalwat.
Beliau hadir pada kira-kira pukul 3 petang memberi keterangan kepada pihak JAIP kesal dengan dakwaan Badrolamin kononnya dia menyiksa isterinya, oleh itu isterinya datang berjumpa dengan Badrolamin untuk meminta bantuan.
Dakwaan suami Wati lagi, kenapa harus membuat perjalanan yang sejauh 120km untuk meminta bantuan sedangkan di Rompin mempuanyai tempat untuk dia meminta bantuan.
Saya syak isteri saya mempunyai hubungan sulit dengan Badrolamin sejak 6 bulan yang lepas, sebab itu saya mengekorinya ke Kuantan dan seterusnya ke hotel Swiss Garden

Sumber :http://tunfaisal.blogspot.com/2012/02/jaip-suami-wati-badrol-tipu-tiada.html
No comments:

Post a Comment